Festsäsongen är här och med det bakas det i företaget Kakkupihas lokaliteteri Lovisa. Företagaren Sini Meinola berättar hurdana tårtor Lovisaborna vill ha. LOVISA Efterfrågan på trendiga tårtor som är högre och litet smalare än de vi vanligen ser är betydligt mindre och varierar efter årstiden. Sini Meinola konstaterar att en av orsakerna är att de blir litet dyrare att baka än de traditionella tårtorna. Specialdieter är också något hon får beakta i bakandet. – De vanligaste önskemålen är att kakorna ska vara veganska eller mjölkfria. De gör jag på beställning efter ett par recept jag har, säger hon. Eftersom bageriet inte går att få helt glutenfritt så att det uppfyller rådande förordningar är glutenfria bakverk inget hon marknadsför. – Jag bakar dem nog men då är också kunden medveten om begränsningarna, säger hon. (Marit Björkbacka/NÖ) Läs mer i Nya Östis torsdagen den 23 maj 2024.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kategorier
Alla
Arkiv
Juli 2024
GDPR
|